Wyznacz wszystkie parametry m
Ku2ja: Wyznacz wszystkie m, dla których równanie sin4x − cos4x = 6m − cos22x
22 kwi 14:49
Dominik: dopisz cala tresc
22 kwi 14:50
Ku2ja: to jest całe zadanie ...
22 kwi 14:52
Ku2ja: dalszy ciąg: ma co najmniej 1 rozwiązanie (było na drugiej stronie)
22 kwi 14:55
Dominik: (1 − cos2x)2 − cos4x = 6m − cos2x
1 + cos4x − 2cos2x − cos4x = 6m − cos2x
cos2x + 6m − 1 = 0
Δ ≥ 0
22 kwi 14:58
krystek: (sin2x+cos2x)(sin2x−cos2x)+cos22x=6m i dalej pomyśl
22 kwi 14:59
Dominik: krystek, jakie jeszcze do tego warunki?
−1 ≤ t1t2 ≤ 1
−1 ≤t1 + t2 ≤ 1
?
22 kwi 15:00
Saizou : Dominki a nie łatwiej jak masz
cos2x−1=−6m
wiemy że zbiór wartości cos2x−1 to przedział <−1:0>
czyli −1<−6m<0
22 kwi 15:07
Dominik: oj, o wiele latwiej.

totalne zacmienie. a pro forma − czy tamte warunki sa w porzadku?
22 kwi 15:08
krystek: a ja nie liczę
Twoje cos2x−(1−6m)=0
(cosx−√1−6m)(cosx+√1−6m)=0 (jeżel wcześniej nie masz błędu , wyznaczyłeś prawidłowo)
cosx= lub cosx= i warunki ≥−1 i ≤1 oraz 1−6m≥0
22 kwi 15:08
Marta: d)2*(√3 przez 3−P{2} przez 2)*(√2przez2−√3przez3) pomożesz
22 kwi 15:40