matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
czynniki
ser:
Rozłóż na czynniki stopnia możliwie najniższego wielomian W(x) = x
3
− 3x
2
− 2x +6
22 kwi 13:31
aniabb:
x
2
(x−3)−2(x−3) = (x
2
−2)(x−3) = (x−
√
2
)(x+
√
2
)(x−3)
22 kwi 13:33
Kaja:
W(x)=x
2
(x−3)−2(x−3)=(x
2
−2)(x−3)=(x−
√
2
)(x+
√
2
)(x−3)
22 kwi 13:33