matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Działania na liczbach i wyrażeniach
Matcat:
Wyka, że liczba 2010
1000
jest podzielna przez liczbę 67
500
Z góry dziękuje za pomoc!
22 kwi 12:23
ICSP:
2010
1000
= 2010
500
* 2010
500
= (30 * 67)
500
* 2010
500
= 67
500
* (60300)
500
c.n.w.
22 kwi 12:32