matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kąt ostry alfa
deaa:
proszę o pomoc w jednym zadanku: kąt alfa jest ostry i cos alfa =
1
4
. oblicz 2−3tg
2
alfa dzięki z góry
22 kwi 03:42
dero2005:
cos
2
α + sin
2
α = 1
√
15
sinα =
4
sin
tgα =
=
√
15
cos
tg
2
α = 15 itd
22 kwi 07:47