potęgi
Julka: liczba 240 * 420 jest równa:
Jak to zapisać w postaci jednej liczby potęgowanej?
13 wrz 12:21
tim: 4 = 22.
13 wrz 12:22
Julka: sorry, 240 * 420
13 wrz 12:22
tim: 
Podpowiedź:
4 = 2
2.
13 wrz 12:23
Julka: mi wychodzi 260 ale nie ma takiej odpowiedzi...
13 wrz 12:25
tim: 240 * (22)20
(ab)c = ab * c
ab * ac = ab + c
13 wrz 12:29
Agy: mmm...280? mi tak wychodzi a ma być 240
Co robię źle?
13 wrz 12:31
tim: Jak ma być 240? −.−'
13 wrz 12:32
Julka: Hej Agy

Mi też tak wychodzi... zadanka z arkusza?
13 wrz 12:32
Julka: 4
40, na jakie zadanie Ty spojrzałaś?
13 wrz 12:33
tim: Wiem, że to jedna osoba, ale:
Można też w drugą stronę:
240 = 420
13 wrz 12:35
Julka: Mylisz się tim

po prostu mamy te same arkusze

ale dlazcego Ci tak wychdzi?
13 wrz 12:50
tim: To musicie korzystać z jednego komputera

.
2
40 = (2
2)
20 = 4
20
13 wrz 12:51
Julka: aaaa... dzięki tim

wiesz, w bursie trudno o kompa
13 wrz 12:58
martyna: jak sie to liczy

2
10
27 wrz 19:04
Phoebe: 210=(22)5=45
27 wrz 19:39