matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartość bezwzględna ;/
Klaudia xD:
Jeśli a∊ (−
∞
, −3) to wyrazenie |a+1| −|a−5| jest równe
21 kwi 17:14
Kaja:
dla takiego a mamy |a+1|=−a−1 oraz |a−5|=−a+5 zatem |a+1|−|a−5|=−a−1−(−a+5)=−a−1+a−5=−6
21 kwi 17:17