ciąg arytmetyczny geometryczny
asia: 4n2−92n+3=a
n
na podstawie odpowiednich definicji
a) zbadaj czy jest to ciąg arytmetyczny
b) zbadaj czy jest to ciag geometryczny
c) zbadaj monotoniczność ciagu
d)narysuj wykres ciągu (zaznacz 4 pocz. wyrazy)
z góry bardzo dziękuję!
21 kwi 17:11
Kaja: a) policz an+1−an= jak wyjdzie konkretna liczba (coś niezależnego od n) to to będzie
ciąg arytmetyczny
b) policz U{an+1{an}= i dalej podobnie jak w a)
c) policz an+1−an i oceń czy to będzie dodatnie,ujemne, równe zero
21 kwi 17:15
asia: a pomógłby ktoś zrobić podpunkt a ? bo mi wychodzi
8n2+32n+304n2+16n+15 a w
odpowiedziach jest, że to ciąg arytmetyczny
21 kwi 18:10
krystek: | (2n+3)(2n−3) | |
| =2n−3 jest arytmetyczny |
| 2n+3 | |
21 kwi 18:12
krystek: I co asiu?
21 kwi 18:23