matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie kwadratowe
Ktoś:
Z jednym przykładem mam problem, a mianowicie: (x−1)
2
=5x−12 Pomoże ktoś?
21 kwi 15:33
irena_1:
x
2
−2x+1=5x−12 x
2
−7x+13=0 Δ=49−52<0 równanie nie ma rozwiazań
21 kwi 15:37