matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pierwiastek w wykładniku potęgi
Patryk:
Witam, Mam problem z jednym zadaniem, w którym mam uporządkować podane liczby (zapisane w różnej postaci) od największej do najmniejszej. Nie umiem obliczyć dwóch z liczb : 2
√
10
25
√
2
+1
5
2
√
2
5
Jak się za to zabrać?
21 kwi 15:26
irena_1:
25
√
2
+1
5
2
√
2
+2
=
=5
1
=5
5
2
√
2
*5
5
2
√
2
+1
21 kwi 15:35
irena_1:
2
√
10
>2
3
=8
21 kwi 15:36