Jakie to liczby?
xoxo: Podaj zestaw dziesięciu takich liczb, że średnia arytmetyczna, dominanta i mediana są równe, a
nie wszystkie liczby w zestawie są takie same.
13 wrz 12:09
AS: Przykład
−4 −3 −2 0 0 0 1 2 3 4
13 wrz 12:18
tim: Drobna pomyłka
13 wrz 12:19
xoxo : I nie da sie z tym nic zrobic? Jak kompletnie nie wiem o co tu chodzi
13 wrz 13:03
tim: 1. Najwięcej musi być liczb, która jest średnią
np. dla −1, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 1
średnia = 0
mediana = 0
modalna = 0
13 wrz 13:09
AS: Uff − całe szczęście że mamy tima.
13 wrz 13:11
tim: AS. Jeszcze jedna osoba i poznamy twój wiek!
13 wrz 13:14
xoxo: Dziękuje
13 wrz 13:24
aaa: jak obliczyć modalna z liczb 0,1,2,3,4
19 paź 12:54
daras: nie ma
21 gru 18:48