matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
z wierzchołka w funkcji kwadratowej, a tu?
Julka:
wyznacz zbiór wartości funkcji: y=x
3
−x
2
+x−1
21 kwi 14:34
irena_1:
y=x
3
−x
2
+x−1=x
2
(x−1)+(x−1)=(x
2
+1)(x−1) ZW
f
=(−
∞
;
∞
)=R
21 kwi 14:53