matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomóżcie
Minia :
Liczba log
√
3
27 + log
√
2
16 jest równa ?
21 kwi 14:34
irena_1:
log
√
3
27+log
√
2
16=6+8=14 (
√
3
)
6
=((
√
3
)
2
)
3
=3
3
=27 (
√
2
)
8
=((
√
2
)
2
)
4
=2
4
=16
21 kwi 14:35
Julka:
√
3
6
=27
√
2
8
=16
21 kwi 14:36