matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
suma wielomianów.
sylwia:
W(x) = 4x
4
− 5x
3
+ x
2
− 4 i Q(x) = −3x
4
+ 3x
2
−6
21 kwi 13:55
M:
25 gru 06:05
bezendu:
W(x)+Q(x)=x
4
−5x
3
+4x
2
−10
27 gru 14:25