:}
anononim: ||x−1|−|3−x||=2
21 kwi 13:32
21 kwi 13:40
irena_1:
|x−1|−|3−x|=2 lub |x−1|−|3−x|=−2
1)
x∊(−∞; 1)
−x+1−(3−x)=2 lub −x+1−(3−x)=−2
−x+1−3+x=2 lub −x+1−3+x=−2
−2=2 lub −2=−2
x∊(−∞; 1)
2)
x∊<1; 3)
x−1−(3−x)=2 lub x−1−(3−x)=−2
x−1−3+x=−2 lub x−1−3+x=−2
2x=6 lub 2x=2
x=3 lub x=1
x=1
3)
x∊<3; ∞)
x−1−(x−3)=2 lub x−1−(x−3)=−2
x−1−x+3=2 lub x−1−x+3=−2
2=2 lub 2=−2
x∊<3; ∞)
x ∊ (−∞; 1> ∪ <3; ∞)
21 kwi 13:42
jikA:
A niby dlaczego |x − 1| − |3 − x| = −2 jest sprzecznością?
21 kwi 13:43
$$: przepraszam, z rozpędu mi sie tak napisalo..oczywiscie, że nie jest..
21 kwi 13:44