opisz wzorem
Misia94: 2) opisz wzorem zależności y od x, jeśli:
a) y jest długością ( w cm) jednego z boków prostokąta o polu 7 cm kwadratowych, a x−długością
( w cm) drugiego boku.
b) y jest obwodem trójkąta równobocznego, a x−długością jego boku.
c) sporządź wykres drugiej zależności.
3) narysuj wykres funkcji y=3x+2, której dziedziną jest zbiór liczb całkowitych.
21 kwi 13:06
wredulus_pospolitus:
a)
Pole prostokąta = y*x = 7
b) Obw = 3a <=> y = 3x
c) no to rysujesz
21 kwi 13:07
wredulus_pospolitus:
3) narysuj prostą y=3x+2 (ołówkiem leciutko)
zaznacz punkty dla x całkowitych (czyli dla x=1, x=2, x=−5, itd)
21 kwi 13:08
Kaja: a) x*y=7 x>0 i y>0
b)3x=y x>0
c) zrób tabelkę i narysuj
d) zrób tabelkę (podstaw za x tylko liczby całkowite) i narysuj
21 kwi 13:08
Misia94: dankeeee <3
21 kwi 13:12