twierdzenie sinusów i cosinusów
Modern: Pomóżcie proszę

!

1) Wysokość trójkąta równoramiennego poprowadzona do podstawy jest równa 18 (h). Znajdź promień
okręgu opisanego na tym trójkącie, jeśli stosunek ramienia do podstawy wynosi 5:8 (m:n)
2) W trapezie równoramiennym ABCD (AB II CD) dane jest |AC| = c i <CAB| = α i <ACB| = γ
Oblicz długości boków trapezu
21 kwi 12:57
wredulus_pospolitus:
1) rysunek robisz ... zaznaczasz trójkąt prostokątny o przyprostokątnych:
a) promien okręgu
b) połowa podstawy
w jakim miejscu jest środek okręgu wpisanego w trójkąt równoramienny
21 kwi 13:01
sdasaddsadadsasd:
21 kwi 13:04
Modern: Skąd wiadomo że to trójkąt prostokątny?
21 kwi 13:24