matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dzialania
aaaaaaaaaaaaaa:
ile to jest
1
1
− 1
− 1=?
−8
2
21 kwi 12:48
aaaaaaaaaaaaaa:
21 kwi 12:49
wredulus_pospolitus:
zamień na ułamki wspólny mianownik i dodajesz/odejmujesz
21 kwi 12:50
aaaaaaaaaaaaaa:
1
nie spotkalam sie jeszcze z takim ulamkiem
−8
21 kwi 12:51
wredulus_pospolitus:
1
−1
1
=
= −
−8
8
8
21 kwi 13:06