matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o sprawdzenie.
schibi:
a
2
−4a+4
(a−2)
2
1
a−2
−1
: (a−2) =
*
=
=
a
2
−4
a
2
−4
(a−2)
a
2
−4
a−2
21 kwi 12:45
wredulus_pospolitus:
źle a
2
−4 = (a−2)(a+2) skróć poprawne wyrażenia
21 kwi 12:54