matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
aaa
:):
Wyznacz wartości parametru m dla których funkcje f i g nie mają punktów wspólnych.
2
f(x)=
, g{x}= mx+1
x
Jak wykonywać takie zadania?
21 kwi 12:30
:):
A matura się coraz bliżej.
21 kwi 12:30
Dominik:
2
= mx + 1
x
2 = mx
2
+ x mx
2
+ x − 2 = 0 Δ < 0 1 + 8m < 0 8m < − 1
1
m < −
8
21 kwi 12:34
:):
Dzięki wielkie Dominik.
21 kwi 12:38