!!
mim: ciąg (log390,k, log30,1) jest arytmetyczny. zatem?
21 kwi 11:11
wredulus_pospolitus:
zatem ... k = ile

2*a
2 = a
1 + a
3 <−−− znasz taką zależność

no to ją zapamiętaj
21 kwi 11:12
123: Zatem an2=an−1 * an+1
21 kwi 11:12
krystek: | | a1+a3 | |
Przeszukaj forum , definicja c Arytmetycznego , z której wynika własność a2= |
| |
| | 2 | |
21 kwi 11:13
123: Ups... pomylilem z geometryczym

sorry
21 kwi 11:13
21 kwi 11:16
123: Licz...
2k = log390 + log30,1
I teraz wzór na sume logarytmów
21 kwi 11:18
wredulus_pospolitus:
min −−− potrafisz liczyć logarytmy
21 kwi 11:19
mim: NIE:(
21 kwi 11:20
wredulus_pospolitus:
no to siadaj do zadań z logarytmów ... to są podstawy logarytmów potrzebne tutaj
21 kwi 11:21
mim: a rozwiąże ktos mi to zadanie?
21 kwi 11:22
wredulus_pospolitus:
niee ... nie ma na łatwiznę ... maturę też za Ciebie mamy napisać
21 kwi 11:23