Jeżeli
mim: Jeżeli 14<
√215<15 to liczba 2 − pierwiastek z 215 i pod spodem 10 to ułamek

prosze o pomoc
21 kwi 10:48
ICSP: 14 <
√215 < 15 // − (−1)
−14 > −
√215 > − 15 // + 2
−14 + 2 > 2 −
√215 > −15 + 2 // :10
| −12 | | 2 − √215 | | −13 | |
| > |
| > |
| |
| 10 | | 10 | | 10 | |
21 kwi 10:57
wredulus_pospolitus:
14<
√215<15
to:
−14>−
√215 > −15
2−14 > 2−
√215 > 2−15
| 2−14 | | 2−√215 | |
| > |
| > U{2−15}{10
|
| 10 | | 10 | |
czyli:
21 kwi 10:59
mim: A=(1,1;1,2)
B=(−1,2;−1,1)
C=(−1,3;−1,2)
D=(1,2;1,3)
to która odpowiedz jest aktualna?
21 kwi 11:00
ICSP: C
gdy dzielisz przez 10 to przesuwasz przecinek
21 kwi 11:02
mim: a NIE d?
21 kwi 11:03
ICSP: nie
21 kwi 11:06
mim: OK DZIEKUJE

!
21 kwi 11:06