matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
aaa
:):
Czy :
3x+2
−3x−2
−
=
?
x+2
x+2
I Czy:
3x+2
3x+6
4
−
= −
−
?
x+2
x+2
x+2
Nie jestem tego pewien.
21 kwi 10:13
irena_1:
3x+2
−3x−2
−
=
x+2
x+2
3x+2
−3x−2
−3x−6+4
−3x−6
4
3x+6
4
−
=
=
=
+
=−
+
x+2
x+2
x+2
x+2
x+2
x+2
x+2
21 kwi 10:22
:):
Dziękuję.
21 kwi 10:30