BARDZO PROSZĘ O POMOC W TYCH DWÓCH ZADANIACH
KACPER: BARDZO PROSZĘ O POMOC W TYCH DWÓCH ZADANIACH
1. W prostopadłościanie krawędzie podstawy maja długość 6 cm i 10 cm . Wysokość
prostopadłościanu jest o 3 cm krótsza od dłuższej krawędzi podstawy. Oblicz pole i objętość
bryły
2. W prostopadłościanie szerokość podstawy ma długości 6 cm, długość jest 2 razy od niej
większa. A wysokość prostopadłościanu jest o 2 cm krótsza od szerokości. Oblicz pole i
objętość bryły
13 wrz 09:59
AS: Zadanie 1
Wysokość h = 10 − 3 = 7 cm
Teraz masz wszystkie potrzebne elementy do wyliczenia pola powierzchni i objetości
a = 6 cm , b = 10 cm , h = 7 cm.
Zadanie 2
s = 6 cm , d = 2*s = 12 cm , h = s − 2 = 4 cm
13 wrz 10:27
tim: 1.
a = 6cm
b = 10cm
c = b − 3cm = ... cm Oblicz.
Znając wzory na pole i objętość prostopadłościanu poradzisz sobie

.
2.
a = 6cm
b = 2 * a = ...
c = a − 2cm = ...
13 wrz 10:27
tim: Ah

Witaj AS
13 wrz 10:28
KACPER: DZIĘKUJĘ
13 wrz 10:57
AS: Moje uszanowanie dla tima
13 wrz 11:54
Bogdan:
Moje ukłony dla Ciebie Asie. Widzę, że jak zwykle jesteś na posterunku. Pozdrawiam.
13 wrz 11:57
AS: Do Bogdana,tima i całej reszty pomagierów.
W moim wieku trzeba jakoś czas wypełniać i szare komórki czynić
stale aktywnymi.
Jest takie hasło turystyczne <Ruszaj się bo zardzewiejesz> i ja je stosuję.
Wszystkiego co najlepsze i byśmy jeszcze długo korespondowali.
13 wrz 12:04
tim: AS. W jakiej grupie wiekowej ty jesteś? (Ach ta pamięć

)
13 wrz 12:04
AS: A to ściśle tajne. Ale jeśli znajdzie się trójka ciekawskich pomagierów
to ujawnię.
13 wrz 12:08
tim: Ok.
Chętni aby dowiedzieć się do jakiej grupy wiekowej należy AS

1. tim
2.
3.
13 wrz 12:14
Eta:
2

.
13 wrz 13:00
Bogdan:
ja
13 wrz 13:22
Bogdan:
Mam identyczne zdanie Asie, trzeba dbać o dobrą kondycję umysłu

co najmniej
w takim samym stopniu, jak dba się o ciało.
13 wrz 13:25
Bogdan:
Dzień dobry Eto

. Widzę, że nie możemy przeżyć dnia bez tego forum.
13 wrz 13:28
AS: I co mam robić? Zdradzę mój wiek ale się nie przestraszcie.
Tylko każe Wam popracować − nic za darmo.
Mój wiek ma postać AB.C
Na miejsce A podstawcie symbol nieskończoności postawiony na głowie
(lub na nogach − jak kto woli)
Na miejsce B podstawcie wartość wyrażenia
lim(1 + 1/x)x − e
x →∞
Na miejsce C wartość wyrażenia: √1 − (4/3)−1
13 wrz 13:56
Bogdan:

Jestem pod wrażeniem.
13 wrz 14:07