TUTAJ Wykaz ze jeśli alfa należy do przedziału
Agata: Niewiem co robić po udowodnienu tożsamości w zad typu :
Wykaz ze jeśli α należy (270,360) to
1−√1−cos2 α/cosα+√1−sin2 α/1−sinα=2cosα/1−sinα
21 kwi 08:39
Agata: Rozwiazalam tożsamość i co dalej?
21 kwi 08:40
krystek: √1−cos2x=√sin2x=IsinxI=−sinx=.. ponieważ w IV ćw sinus jest ujemny
natomiast √1−sin2x=√cos2x=IcosxI=cosx ponieważ cosx w IV jest dodatni
21 kwi 09:39
krystek: Masz wykazać ,że Lewa str =Prawej str
| | 1−√1−cos2 | |
Zapisz poprawnie |
| +...? |
| | cosx | |
21 kwi 09:45
Agata: Ahaaa
22 kwi 22:51