asdf: 
to są sumy, np. 1+2 = 3 itd..
8,8,0,9 = 6 − na razie zostawie
7,1,1,1 = 0, czyli 1 = 0, 7 = 0
2,1,7,2 = 0, czyli 1 = 0, 2 = 0, 7 = 0
6,6,6,6 = 4, czyli 1 = 0, 2 = 0, 6 = 1, 7 = 0
3,2,1,3 = 2, czyli 1 = 0, 2= 0 , 3 = 1, 6 = 1, 7 = 0
7,6,6,2 = 2, czyli 1 = 0, 2= 0 , 3 = 1, 6 = 1, 7 = 0
9,3,1,3 = 1, czyli 1 = 0, 2= 0 , 3 = 1, 6 = 1, 7 = 0, 9 = 0
0,0,0,0 = 4, czyli 0 = 1, 1 = 0, 2= 0 , 3 = 1, 6 = 1, 7 = 0, 9 = 0
5,5,5,5 = 0, czyli 0 = 1, 1 = 0, 2= 0 , 3 = 1, 5 = 0, 6 = 1, 7 = 0, 9 = 0
8,1,9,3 = 3, czyli 0 = 1, 1 = 0, 2= 0 , 3 = 1, 5 = 0, 6 = 1, 7 = 0, 8 = 2, 9 = 0
2,5,8,1 = 0 + 0 + 2 + 0 = 2