:)
mala: √2 + √3x + √2−√3x=4 jakiś pomysł?
20 kwi 21:58
Eta:
Poszukaj na forum ... było 10000000 ... razy
20 kwi 21:59
ICSP: √2 + √3 = U{1}{√2 − √3 później podstaw odpowiednio
20 kwi 21:59
mala: nie zbyt rozumiem
20 kwi 22:05
ICSP: :(
dalej zrób odpowiednie podstawienie i masz już równanie kwadratowe
20 kwi 22:06
mala: wprowadzić zmienna?
20 kwi 22:07
ICSP: tak
podstawić aby było łatwiej liczyć
20 kwi 22:09
mala: załóżmy, ze za √2−√3 podstawie t i będę miała 1t x +tx=4
20 kwi 22:12
mala: ?
20 kwi 22:13
mala: tylko nie wiem jak dalej
20 kwi 22:14
Eta:
| | 1 | |
(√2+√3)x= t to (√2−√3)x= |
| |
| | t | |
20 kwi 22:14
mala: dziekuje
20 kwi 22:18