| x | x | x | x | |||||
(sin2 | + cos2 | ) 2 − 2sin2 | *cos2 | =.. | ||||
| 2 | 2 | 2 | 2 |
| x | x | |||
= 1 − 2sin2 | *cos2 | i własnie jak dalej.. ? coś ze wzorem na sin2x ale | ||
| 2 | 2 |
| x | x | 5 | 3 | |||||
2sin2 | *cos2 | = 1− | = | /*2 | ||||
| 2 | 2 | 8 | 8 |
| x | x | x | x | 3 | ||||||
2sin | *cos | *2sin | *cos | = | ||||||
| 2 | 2 | 2 | 2 | 4 |
| 3 | ||
sinx*sinx= | ||
| 4 |
| 3 | √3 | √3 | ||||
sin2x= | ⇒ sinx= | v sinx= − | ||||
| 4 | 2 | 2 |
| x | x | |||
2sin | cos | =sinx | ||
| 2 | 2 |
| x | x | 1 | ||||
sin | cos | = | sinx /2 | |||
| 2 | 2 | 2 |
| x | x | 1 | ||||
sin2 | cos2 | = | sin2x | |||
| 2 | 2 | 4 |
| 1 | 5 | |||
1−2* | sin2x = | |||
| 4 | 8 |
| x | ||
t= | ||
| 2 |
| 5 | ||
sin4t+cos4t= | ||
| 8 |
| 5 | ||
(sinx2t+cos2t)−2sin2t*cos2t= | ||
| 8 |
| 1 | 5 | |||
12− | *4sin2t*cos2t= | |||
| 2 | 8 |
| 1 | 5 | |||
1− | *sin22t= | |||
| 2 | 8 |
| 1 | x | 3 | ||||
− | sin2(2* | )=− | ||||
| 2 | 2 | 8 |
| 3 | ||
sin2x= | ||
| 4 |
| √3 | ||
lsinxl= | ||
| 2 |
| π | 2 | |||
x= | +kπ x= | π+kπ | ||
| 3 | 3 |
wszystkim
tylko się pogubiłam , coś poplątałam..
| x | 3 | |||
(2sin | cos{x}{2} = | |||
| 2 | 4 |
| x | ||
t= | ||
| 2 |
| p3 | p3 | |||
sin2t = | v sin2t = − | |||
| 2 | 2 |
| x | ||
sin2t= sin2 | i skrocic ? moze dziwne pytanie ale tak mozna robic? | |
| 2 |
| α | α | |||
2sin | *cos | = sinα | ||
| 2 | 2 |
| α | α | α | ||||
2sinα*cosα= sin2α , 2sin | *cos | = sin | ||||
| 4 | 4 | 2 |
| 3α | 3α | |||
2sin | *cos | = sin3α , 2sin4α*cos4α= sin8α ,......... itd | ||
| 2 | 2 |
dzięki Eta
| x | x | 5 | ||||
sin4( | ) + cos4( | ) = | ||||
| 2 | 2 | 8 |
| x | x | 3 | ||||
2cos4( | ) − 2cos2( | ) + | = 0 | |||
| 2 | 2 | 8 |
| 3 | ||
Δ = 1 − | ||
| 4 |
| 1 | ||
√Δ = | ||
| 2 |
| x |
| x |
| |||||||||||||||||||||||
cos2( | ) = | ∨ cos2( | ) = | |||||||||||||||||||||||
| 2 | 2 | 2 | 2 |
| x | 1 | x | 3 | |||||
cos2( | ) = | ∨ cos2( | ) = | |||||
| 2 | 4 | 2 | 4 |
| x | 1 | x | √3 | |||||
cos( | ) = ± | ∨ cos( | ) = ± | |||||
| 2 | 2 | 2 | 2 |