Pilne ! Jak możecie to proszę o rozwiązanie :)
Dżastin : Oblicz pole trójkata prostokątnego wiedząc ze wysokość poprowadzona z wierzchołka kata prostego
podzieliła przeciwprostokatną na dwa odcinki długości 3 cm i 4 cm.
13 wrz 00:56
Eta:
Dżastin ?
Pilne? powiadasz ..
a czy wiesz , która jest teraz godzina?
Zapytam:
czy to zadanie dostałeś mailem od Twojej Pani( Pana) w tej właśnie chwili?
jeśli tak, no to Ci pomogę , skoro to takie pilne
13 wrz 01:22
Eta:
Twierdzenie: długość wysokości poprowadzonej z wierzchołka kąta prostego
jest
średnią geometryczną odcinków na jaki ta wysokość dzieli przeciwprostokątną
więc h
c2 = 3*4 to h
c= 2
√3 cm
c = 3+4 = 7cm
podstaw dane i po bólu;;
13 wrz 01:26
Eta:
Dobranoc
13 wrz 01:29
Dżastin: Dziękuję
13 wrz 12:31