matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Kasia:
(1+
√
3
)/(3+
√
3
)
20 kwi 19:54
Aga1.:
1+
√
3
(1+
√
3
)(3−
√
3
)
=
=
3+
√
3
(3+
√
3
)(3−
√
3
)
dokończ.
20 kwi 20:02
Krzysiek :
Usun niewymiernosc z mianownika
1+
√
3
3−
√
3
*
= poczatek masz dalej sama
3+
√
3
3−
√
3
20 kwi 20:04