qwe
sinus:

Wyznacz liczbe rozwiązań równania a
2 + ||x+1|−1| = 1 w zależności od parametru a.
no i na zielono narysowałem wykres y = ||x+1|−1|
||x+1|−1| = 1 − a
2
i teraz napisałem takie rozwiązanie
a = 0 3 rozwiązania
a ∊{ −1; 1} 2 rozwiązania
a ∊(−1;0) u (0; 1) 4 rozwiązania
a ∊(−∞; −1) u (1; +∞) brak rozwiązań
czy dobrze zrobiłem to zadanie?
Proszę o sprawdzenie
20 kwi 17:40
cute: dobrze
20 kwi 17:48
sinus: ale na 100% jesteś pewny/pewna ze dobrze?
20 kwi 17:51
cute: tak dobrze, wszystko względniłeś przecież.
20 kwi 17:59
Mila: W porządku.
20 kwi 20:37