matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
Madzia:
sinx * sin2x=0
20 kwi 14:45
Osxx:
sinx * 2sinxcosx = 0 2sin
2
xcosx = 0 2cosx(1−cos
2
x) = 0 cosx=0 v cosx=1 v cosx=−1
π
dla cosx=0, x=
+ kπ
2
dla cosx=1, x=2kπ dla cosx=−1. x=π+2kπ
20 kwi 14:58