Pierwiastek zespolony
Krystek: na kolokwium profesor dał nam do policzenia 3√1 trzeba to liczyć czy to jakaś "podpucha"?
20 kwi 13:44
ICSP: powinny Ci wyjść trzy pierwiastki
20 kwi 13:47
pigor: ... , po prostu masz to obliczyc w zbiorze liczb Z, czyli
3√1+0i . ...
20 kwi 13:55
Krystek: 3√1
odp: 1;cosπ +isinπ (<−− nie wiem na co to się zamienia); −12 − √32
dobrze ?
20 kwi 15:05
Krystek: dla k=1=−1
20 kwi 15:46
Krzysiek: zła odpowiedź.
ile to jest cosπ=cos(180◯), sinπ?
i czy (cosπ+isinπ)3 =1?
trzecie rozwiązanie jest złe brakuje czegoś.
20 kwi 15:52
20 kwi 23:30
Krystek: podbijam
21 kwi 09:20
Krystek: podbijam
21 kwi 09:20
Krzysiek: dobrze tylko jak masz w1 to kąt jest 2π/3 a nie 3π/3
21 kwi 11:43
Agata:
21 kwi 11:44