;)
Brunetka94: 1.Błąd bezwzględny przybliżenia 22,7 ≈ 23 jest równy?
2. Jeżeli P(x)= x+2, Q(x)= x2−1, R(x)= x3+2mx2−x−2 to P(x) * Q(x)= R(x) gdy m jest równe?
3. Wszystkich liczb całkowitych spełniających nierówność x2 < 10 jest?
4.Cena akcji w ciągu dnia zmalała o 60%. Cena akcji na początku dnia to?
20 kwi 10:25
PW: Pytanie pomocnicze do 1.
Jeżeli a jest przybliżeniem liczby x, to błąd bezwzględny tego przybliżenia jest równy a−x, czy
x−a?
Sprawdź definicję.
20 kwi 11:19
Artur z miasta Neptuna:
2) wymnoz P * Q i porownaj wspolczynniki przy takich samych potegach
3) rozwiaz ta nierownosc
4) ze 100zl zamala do 40zl ... To jaki profentem 40zl jest kwota 100zl ?
20 kwi 11:38