Funkcja wykładnicza
pert: W wyniku jakich przekształceń wykresu funkcji g(x)=2
x, otrzymamy wykres funkcji f? Podaj
zbiór wartości funkcji f.
a)f(x)=|2
x − 2|
b)f(x)=2
|x|
c)f(x)=2
|x + 2|
d)f(x)=2
|x| + 2
Mi wyszło tak w a) przesunięcie względem osi OX i wektor [2,0] i ZW=<0;+
∞)
b) przesunięcie względem osi OY ZW=<1;+
∞)
c)przesunięcie względem osi OY i wektor [−2,0] ZW=<1;+
∞)
d)przesunięcie względem osi OY i wektor [−2,0] ZW=<4;+
∞)
Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś sprawdził mi czy zrobiłem to dobrze. Z góry dziękuje.