Wyzwanie Tożsamości trygonometryczne trudne
Agata: Tożsamości
tgα*(1+ctg
2α)/1+tg
2α=ctgα
Proszę was jak to zrobić ? Próbuje już 2 dzień i nic.
19 kwi 22:54
Eta:
| | | | tg2α+1 | | 1 | |
= |
| = |
| = |
| =ctgα |
| | tg2α+1 | | tgα(tg2α+1) | | tgα | |
L=P
19 kwi 23:03
Agata: Dziękuje ci mądry człowieku ale powiedz mi skąd wiedziałeś
że to trzeba tak zacząć robić a nie inaczej ?
19 kwi 23:26
Eta:
2 sposób
| | 1 | | ctg2α+1 | | ctg2α+1 | | ctg2α | |
L= |
| * |
| = |
| * |
| = ctgα |
| | ctgα | | | | ctgα | | ctg2α+1 | |
L=P
20 kwi 00:03
Agata: Siedzę tutaj od 6:00 i nie mogę zrozumieć 2 sposobu
Ctg2α+1/ ctgα * ctg2α/ctg2α+1
Skąd ? Powinno być chyba tylko Ctg2α+1/ ctgα
20 kwi 06:47
Agata: Juz rozumie


Dzięki wam wszystkim

)))
20 kwi 09:01