matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
Ludzki Pan:
liczba 1 jest pierwiastkiem wielomianu W(x) x
3
−2kx+3. Trzeba wyznaczyc k . prosze o pomoc
19 kwi 22:28
bezendu:
1−2k+3=0 −2k+4=0 −2k=−4 /(−2) k=2
19 kwi 22:30
Ludzki Pan:
bezendu szacun
19 kwi 22:34