matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Ala:
Rozwiaz rownanie : x
3
−x
2
−16x+16=0 ktos mi moze to rozwizac?
19 kwi 22:25
bezendu:
x
3
−x
2
−16x+16=0 x
2
(x−1)−16(x−1)=0 (x−1)(x
2
−16)=0 (x−1)(x−4)(x+4)=0 x=1 lub x=4 lub x=−4
19 kwi 22:27
Ala:
Dziękuje bezendu...
19 kwi 22:31
bezendu:
19 kwi 22:31