ile to jest
damian: √2−13 = ile to jest?
√2−12 = ile to jest?
19 kwi 21:15
damian: tzn. wzory skróconego mnożenia trzeba zastosować tak?
to jedynie ile to jest
√23 i to już będę dalej wiedział
19 kwi 21:16
damian: czy to będzie: √23=2√2 ?
19 kwi 21:17
MefixD: dobrze rozlozyles pierwiastek, ale czy aby to zadanie dobrze przpisales? jaki jest sens
podnoszenia 1 do potegi?
19 kwi 21:22
krystek: ≈0,42
19 kwi 21:31
damian: znaczy, miałem udowodnić, że liczba
√2−1 jest pierwiastkiem wielomianu

miałem jakieś
zaćmienie matematyczne, ale już sobie poradziłem

dzięki
19 kwi 21:34