matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Ania:
Rozłóż wielomian 2x
3
−8x to będzie 2x(x
2
−4) i co dalej?
19 kwi 20:09
bezendu:
2x(x
2
−4) 2x(x−2)(x+2) a
2
−b
2
=(a−b)(a+b) a=x
2
b=2
19 kwi 20:11
krystek:
a znasz wzór a
2
−b
2
=(a+b)(a−b)?
19 kwi 20:11
bezendu:
znam, napisałem przecież
19 kwi 20:14