mam problem z zadaniem z funkcji wogole tego nie rozumiem "kazdej liczbie całkow
andy: mam problem z zadaniem z funkcji wogole tego nie rozumiem "kazdej liczbie całkowitej z
przedziełu (−10,5) przyporzadkujemy wartosc bezwzgledna tej liczby pomniejszona o 3" jak mam
to rozumiec
12 wrz 19:04
Edek: Liczby całkowite z przedziału (−10,5) to {−9,−8,−7,−6,−5,−4,−3,−2,−1,0,1,2,3,4}
A={x:x⊂{−9,−8,−7,−6,−5,−4,−3,−2,−1,0,1,2,3,4}:y=|x|−3}
13 wrz 09:35
andy: mam kolejny problem jak obliczyc dziedzine jezeli mam podany taki ułame f(x)=2x−5/x−8
do tego mam jeszcze zbiór wartosci {−4,−2/5,0,3}
ps. znakiem / zaznaczyłem kreske ułamkowa
błagam o pomoc jutro mam z tego sprawdzien
13 wrz 13:18