matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkąty
Damian:
w trójkącie prostokątnym jedna przyprostokątna jest o 20% krótsza od drugiej.Oblicz sumę tangensów kątów ostrych tego trójkąta
19 kwi 19:14
alfa i omega:
tgα=a/0,8a=1.25 tgβ=0,8a/a=0.8
19 kwi 20:24