pigor: ..., czy (tak trudno ci znaleźć klawisz z 6 (szóstką) i użyć "do potęgi" znaczek

,
a więc ponieważ W(−1)=0 , więc rozkładam na czynniki np. tak:
x6+2x5−3x4−8x3+8x+4= x
6+x
5+x
5+x
4−4x
4−4x
3−4x
3−4x
2+4x
2+4x+4x+4=
= x
5(x+1)+x
4(x+1)−4x
3(x+1)−4x
2(x+1)+4x(x+1)+4(x+1)=
= (x+1) (
x5+x4−4x3−4x2+4x+4)=(x+1) [x
4(x+1)−4x
3(x+1)+4(x+1)]=
= (x+1)(x+1) (x
4−4x
3+4)= (x+1)
2(
x4−4x3+4) , a wiec mamy już pierwiastek
x= −1 − dwukrotny , a dalej
x4−4x3+4=0 ⇔ i nie mam na teraz pomysłu,
ale może później, albo ktoś

. ...