matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
wiesia:
x
5
−x=0
?
19 kwi 03:34
Technik:
x
5
−x=0 x(x
4
−1)=0 x(x
2
−1)(x
2
+1)=0 x(x−1)(x+1)(x
2
+1)=0 x=0 x=−1 x=1
19 kwi 06:19
wiesia:
wielkie dzieki
28 kwi 18:55
Technik:
@wiesia dopiero teraz zauważyłaś rozwiązanie
28 kwi 18:58