matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
wiesia:
PROSZE sprawdzic. x
3
−4x
2
−x−4=0 x
2
(x−4)−1(x+4)=0 (x−4)(x+4)(x
2
−1)=0 x1=4 x2=−4 x3=0
? pewno gdzies blad,i postac iloczynowa tutaj?
19 kwi 03:30
aniabb:
https://matematykaszkolna.pl/forum/199891.html
19 kwi 07:51