| 2 | 3 | 11 | ||||
{ | − | =− | ||||
| x+y | x−y | 13 |
| 3 | 5 | −74 | ||||
{ | + | = | ||||
| x+y | x−y | 39 |
| 1 | 1 | ||
= a, | = b, x≠−y i x≠y | ||
| x + y | x − y |
| 11 | ||
{2a − 3b = − | ||
| 13 |
| −74 | ||
{3a + 5b = | ||
| 39 |
| 5 | 2 | 3 | 9 | ||||
− | + | =− | |||||
| x | y | z | 4 |
| 2 | 3 | 1 | 5 | ||||
+ | + | = | |||||
| x | y | z | 12 |
| 1 | 4 | 2 | 5 | ||||
+ | − | = | |||||
| x | y | z | 3 |
| 1 | 1 | 1 | |||
= a, | = b, | = c | |||
| x | y | z |
| 9 | ||
5a − 2b + 3c = − | ||
| 4 |
| 5 | ||
2a + 3b + c = | ||
| 12 |
| 5 | ||
a + 4b − 2c = | ||
| 3 |
Proszę o podpowiedz do ostatniego układu
| x+2y | 7 | ||
= | |||
| 5x+6z | 9 |
| 3y+4z | 8 | ||
= | |||
| x+2y | 7 |
Kocham to forum