funkcje
Emilianka : do wykresu funkcji f(x)=(12)x−1 należy punkt o wspolrzednych
a (−12,3)
b (12 32)
c (−6,128)
d (10,11024)
18 kwi 21:11
Emilianka :
18 kwi 21:21
Ewelina: punkt c

po prostu za f(x) podstawiasz sobie to co masz podane we współrzednych za y(−6), a za x
podstawiasz to co masz podane we współrzenych za x (128) i obliczasz
18 kwi 21:25
głowa: odp C gdyz po podstawieniu pod wzor zachodzi równosc
18 kwi 21:26
Emilianka : jestem ciemna z tego
18 kwi 21:27
Ewelina: ale rozumiesz już ?
18 kwi 21:28
Emilianka : f(x)=x+y
18 kwi 21:31
Krzysiek : Jesli punkt nalezy do wykresu funkcji to oznacza ze spelnia rownanie tej funkcji.
| | 1 | | 1 | | 1 | |
f(x)=( |
| )x−1 to dla a 3=( |
| )−1/2−1 to 3=( |
| )−3/2 teraz wzory |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
na potegowanie i licz dalej
tak samo podstawiaj pozostale punkty i licz . czesc
18 kwi 21:35
Emilianka : ok już wiem
18 kwi 21:36