trygonometria
marek: proszę o pomoc w zadaniach:((
1) oblicz cosimus alfa , tangens alfa, cotangens alfa jeśli sinus alfa wynosi 12/13 ( ułamek)
2).alfa ∊( 0,90) wykaż, że równie jest tożsamością trygonometryczną sin alfa * tangens alfa =
1/cosinus alfa( ułamek) − cosinus alfa
3) sin2 55° + cos2 35°=
4) tangens 15° * tangens 60° * tangens 75 °=
5) wiedząc,że sinus alfa + cosinus alfa= 16/9 oblicz: sin alfa * cosinus alfa
6) wyznacz alfa [4, −2], [1, 1/2]
7)wyznacz kąty trójkąta A,B, C o wierzchołkach A=[3,2], B=[2,3], C=[ −1,0]
18 kwi 19:44