matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
analityczna
Kaja:
Bardzo proszę o pomoc: dwie wysokości trójkąta ABC gdzie a=(−2 −3), zawarte są w prostych o równaniach x−2=0 i 2x+3y−1=0 . oblicz współrzędne pozostałych wierzchołków tego trójkąta.
18 kwi 18:32