oblicz pole trójkąta z podanych wierzchołków. bardzo pilne! pomóżcie!
kasienka: dane są wierzchołki trojkąta A=(2,−1), B=(4,2), C=(5,1). wyznacz a)pole trójkąta ABC b)
równanie prostej zawierającej wysokość trójkąta poprowadzoną z wierzchołka A
18 kwi 17:33
Andrzej: a) oblicz długości |AB|, |BC|, |AC| −>oblicz obwód−>wzór herona
18 kwi 17:41
Andrzej: b) znajdź prostą która przechodzi przez wierzchołek B i C, następnie wyznacz prostą prostopadłą
do niej przechodzącą przez punkt A
18 kwi 17:43
Saizou : a nie lepiej z gotowego wzoru z tablic na pole trójkąta o trzech wierzchołkach
18 kwi 17:43
Andrzej: zdecydowanie lepiej
18 kwi 17:44
kasienka: bardzo bym prosiła o podanie rozwiązania, dokładnych obliczen. ja już się w tym nie łapie
18 kwi 17:51