matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pilne
x:
pięciokąt foremny wpisany w okrag.podaj miare kata zawartego miedzy bokiem AB a styczna do okregu poprowadzona w punkvie A
18 kwi 16:48
Mila:
360
0
:5=72
0
α=(180−72):2=54 ∡OAM=90
0
∡BAM=90−54=36
18 kwi 18:19